Supa de rosii cu galuste

de Bucataras Medi in Supe/Ciorbe, 16 Aug 2010 | 34059 vizualizari

 

Aceasta supa o mancam atat iarna cat si vara dar o prefer vara pentru ca o fac din rosii proaspete.O fac cu orez, taitei sau de data aceasta am preferat galustile................este foarte buna intr-o zi caniculara.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 radacina patrunjel
  • frunze de telina
  • sare, piper

Pentru galuste:

  • 2 oua
  • 8 linguri gris
  • putin ulei de masline
  • apa minerala
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc cateva minute(3-4) pentru a putea fi decojite mai usor.Scoatem rosiile cu ajutorul unei palete din apa si lasam sa se raceasca.

Intre timp punem legumele taiate dupa preferinta(morcovii, ceapa , ardeiul gras si radacina de patrunjel) la fiert intr-un vas cu apa.Presaram putina sare iar cand totul este fiert scoatem legumele (eu am lasat de data asta morcovii in supa ,alta data pasez toate legumele, depinde de chef.........)

Rosiile oparite se decojesc si apoi se mixeaza.Sucul obtinut se adauga in supa de legume si se da la foc mic.

Incepem "confectionarea" galustilor:batem bine albusurile cu putina sare peste care adaugam galbenusurile frecate cu un  pic de ulei.Turnam grisul in ploaie, amestecand continuu pana cand obtinem un amestec  care se desprinde usor de pe peretii vasului.Adaugam si o lingura de apa minerala ca sa fie mai pufoase si amestecam bine.Dam focul mic la supa, punem in vasul cu supa circa 1/2 pahar cu apa rece  si incepem cu ajutorul unei linguri pe care o udam tot timpul cu apa rece sa punem galustile.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20 min.dupa care tragem dupa foc ,punem capacul si lasam galustile sa se mai umfle.

Asezonam cu frunze de telina si este un deliciu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

kukibella 1

03.10.2013, 17:31

kitina50 1

07.10.2013, 20:53

cea mai mare emotie, o am la galusti../ am o venerabila varsta si sunt gospodina ca orice femeie, dar nu stiu unde gresesc ,dar nu-mi ies galustile orice reteta urmez,

Krystyan Trendy 1

04.12.2013, 13:06

foarte gustoasa supa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supă de legume cu găluşte